21.8.08

Ματιές στο μέλλον – petitinvention

Περνάω πολλές ώρες στον παγκόσμιο ιστό. Έχω το πρόσχημα της επαγγελματικής διαστροφής, αλλά στην πραγματικότητα το κάνω επειδή μου αρέσει. Τα όμορφα και λειτουργικά website με ενθουσιάζουν. Δεν χορταίνω να χαζεύω εμπνεύσεις, να μελετάω μεθόδους και να θαυμάζω δημιουργίες.


Σήμερα διαβάζοντας το περίφημο Smashing magazine ανακάλυψα τον Mac Funamizu, έναν ιάπωνα web/graphic designer που μοιράζεται μαζί μας τις ιδέες του για εφαρμογές της τεχνολογίας στην καθημερινότητα - ευφάνταστα γκάτζετ που θα ήθελε να δει να βγαίνουν στην αγορά. Μάλιστα δεν αρκείται στα λόγια, αλλά σχεδιάζει και τη μορφή τους – αφήνοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες για άλλους ☺.

Στο Smashing magazine πρόβαλλαν το Looking Glass, ένα είδος φορητού υπολογιστή με μορφή γυαλιού, που κοιτάζοντας μέσα του οποιοδήποτε αντικείμενο θα μπορούμε μέσω web (σύνδεση με μηχανές αναζήτησης, εγκυκλοπαίδειες, Google maps κ.λπ.) να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες γι αυτό. Οι εφαρμογές που προτείνει για τη συσκευή είναι ανεξάντλητες: κοιτάζοντας τον ουρανό να παίρνουμε πρόγνωση καιρού, κοιτάζοντας τροφές να βλέπουμε τα διαιτητικά στοιχεία τους, στρέφοντάς το προς τα αστέρια να μας δείχνει τον αντίστοιχο χάρτη του ουρανού και τις ονομασίες των αστερισμών κι ένα σωρό άλλα. Πραγματικά εντυπωσιακό. Πάρτε μια ιδέα.






Βρίσκω πως οι συσκευές που φτιάχνει είναι πανέμορφες! Οι φίλοι των Mac θα ανακαλύψουν ένα σωρό προσθήκες για τον αγαπημένη τους υπολογιστή, όπως η External Touch Screen – εξωτερική οθόνη αφής που μπορεί να λειτουργήσει και ως κορνίζα για ψηφιακές φωτογραφίες ή ταινίες, ως πληκτρολόγιο ή ακόμα και ως κάλυμμα για το macbook σας.




Επειδή στην προκειμένη περίπτωση τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εξερευνήστε τα όλα μόνοι σας στο σάιτ του: http://petitinvention.wordpress.com


Y.Γ. Ευχαριστώ κι εγώ mafalda για την πρόσκληση. Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα τα θέματα του blog. Έχω κολλήσει από καιρό!

6 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Mac διαβάζω και κολλάω! Τι ωραία και χρήσιμη σκέψη το looking glass. Μου φαίνεται πολύ μακρινό, βέβαια, αλλά, στην ουσία, είναι ένας πετυχημένος συνδυασμός τεχνολογίας!

Καλωσήρθες e., στο biographix και καλή αρχή και σε blogger! Εύχομαι πολλά και εξίσου ενδιαφέροντα posts.

efou είπε...

wow! όντως πολύ εντυπωσιακό το looking glass! Καλή αρχή!

mmjrules είπε...

Την πρώτη συσκευή την είχα δει και κάπου αλλού σαν concept. Ωραία ιδέα, αλλά η υλοποίησή της είναι πολύ απαιτητική, ειδικά σε αλγορίθμους αναγνώρισης αντικειμένων και αναζήτησης.
Για να μην πώ ότι δεν χωράνε όλα αυτά με τίποτα στο γυαλάκι που έχει σχεδιάσει ο τύπος!

e. είπε...

mmj ο τύπος σχεδιάζει για την πλάκα του. Δεν έχει να κάνει με την υλοποίηση της ιδέας. Παρ' όλα αυτά σε ένα από τα σχόλια του ποστ είδα ότι υπάρχει το πρότυπο μιας σχετικής συσκευής, πιο περιορισμένης λειτουργίας. Έχει και link: http://lincoln.msresearch.us/Lincoln/Logon.aspx

mafalda έχει ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στους Mac. To Mac στο όνομά του από πού λες να προέκυψε;

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα

ZlatkoGR είπε...

Καλωσήρθες κι από μένα, e. (πως λέμε V; :-) Όμοργο το Looking Glass..

Silver είπε...

Καλώς ήρθες! Πολύ ωραίες ανακαλύψεις! Είναι απίστευτες!