19.8.08

μερκούρεια 2008


(εναλλακτικός τίτλος: αν δεν παινέσεις το σπίτι σου...)

εδώ κ 14 καλοκαίρια ο Δήμος Συκεών διοργανώνει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά φεστιβάλ της Ελλάδας. στα μερκούρεια συναντιούνται κάθε χρόνο προς τα τέλη αυγούστου τα Δημοτικά Περιφεριακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ), το ΚΘΒΕ, το Εθνικό κ άλλες "μικρές" κ "μεγάλες" θεατρικές ομάδες κ παρουσιάζουν... τα καλύτερα!
έχω παρακολουθήσει αρκετές παραστάσεις, κ μπορεί το μικρό κ κάπως άκομψο Ανοιχτό Θέατρο Μάνος Κατράκης (Θεατράκι για εμάς τους Συκεώτες) να μην είναι Επίδαυρος, μα το αποτέλεσμα είναι πάντα μια χαρά, εκτός κ αν οι απέναντι κάνουν πάρτι, ή ο παραδίπλα έχει ντέρτια κ βάζει Θεοδωρίδου στο τέρμα. ακόμα κ έτσι όμως, είναι κάπως σουρεάλ, δεν μπορώ να πω!
αρχαία τραγωδία, κωμωδία, δράμα, Σαίξπηρ κ παλιός ελληνικός κινηματογράφος συνθέτουν ένα πολύχρωμο απολαυστικό ψηφιδωτό, στο όνομα της Μελίνας Μερκούρη που το οραματίστηκε κ του Ζυλ Ντασσέν που το στήριξε μέχρι τέλους. φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, γιατί πρώτη φορά δεν έχουμε κανέναν τους μαζί μας.
το φεστιβάλ αρχίζει σήμερα κ θα κρατήσει μέχρι τις 29 αυγούστου, με πολύ καλές παραστάσεις. το πρόγραμμα είναι εδώ , δεν παίζει να χάσω πέρσες, βάκχες κ δωδεκάτη νύχτα. όσοι πιστοί προσέλθετε!

κ μια μικρή δαγκωνιά στον Σίμαρχο, εεε δήμαρχο ήθελα να πω... θυμάμαι πως κάποτε, στα παλιά τα χρόνια, πλήρωνα για το φοιτητικό κάπου στα 3ευρώ, εδώ κ κάμποσο καιρό όμως, έγινε 10 κ το κανονικό 15. είμαστε σίγουροι πως θα το ενέκρινε αυτό η μελίνα;

5 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Ξενερώνω λίγο με κάποιους ηθοποιούς που βλέπω, αλλά θα πρέπει να το πάρω απόφαση ότι αυτούς έχουμε, αυτοί θα τα παίξουν...

Κατά τα άλλα ψήνομαι, θα το συζητήσουμε και από κοντά.

mafaldaQ είπε...

Εγώ ψήνομαι για:
- ΛΟΚΑΝΤΙΕΡΑ του Κάρλο Γκολντόνι
- ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ
και ίσως ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΓΑΜΟΣ του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Λέω ίσως γιατί το έχω δει νομίζω 4 φορές μέχρι σήμερα... Ωραία! Άντε και στα Δημήτρια μας :)!

bunnysuicides είπε...

Ματωμένος γάμος? βαρετόβαρετόβαρετόβαρετό...

Silver είπε...

Μ'αρέσουν πολύ Λοκαντιέρα και Βάκχες! Η Δωδεκάτη Νύχτα είναι πολύ καλό. Δεν ακολουθεί πιστά το κείμενο αλλά βλέπεται ευχάριστα!

mafaldaQ είπε...

@ κούνελος: Εξαρτάται... Έχει τύχει να το δω και να ενθουσιαστώ με την παράσταση, όπως πριν μερικά χρόνια σε ένα πειραματικό θέατρο και έχει τύχει να το δω και να χαλαστώ όπως με παράσταση στο Βασιλικό. Ως έργο (απλή ανάγνωση), το βρίσκω πολύ breath taking και απογοητεύομαι, κάπως όταν η παράσταση, με αφήνει τουλάχιστον αδιάφορη. Εσύ κούνελε, που το πέτυχες και το βρήκες βαρετό;