4.8.08

Open Art Residency


Πως θα σας φαινοτανε μια κοινοτητα καλλιτεχνων που θα εμενε σε ενα Νησι των Ονειρων και θα δημιουργουσε εργα Τεχνης ολη μερα και καθε λιγο θα ερχοτανε κι άλλοι καλλιτέχνες για να φτιάξουε άλλα έργα; κι ολα αυτα για να γνωρισουνε την Ελλάδα και να τους γνωρισει το ελληνικο κοινό;
Καπως ετσι ειναι το Open Art Residency, ενα project κατα το οποιο καλλιτεχνες απ'ολο τον κοσμο και απο την Ελλάδα μενουνε ολοι μαζι για 15 μερες και δημιουργουνε εργα τέχνης τα οποια και μενουνε στον χώρο που δημιουργουνται, σε ενα ξενοδοχειακο συγκροτημα στην Ερετρια.
Υπέροχη ιδεα, φαντάζομαι οτι η ατμοσφαιρα στο project θα ειναι καταπληκτικη, με αλληλεπιδραση των καλλιτεχνων, κατι που ισως επηρεάσει τα έργα τους. Στην σελίδα της όλης προσπάθειας μπορουμε να δουμε τα ονοματα των 90 καλλιτεχνων που θα συμμετέχουν μεχρι το τελος του που θα ειναι στις 30 Σεμπτεμβριου. Η ιδεα παντως ειναι υπέροχη και αν και ειναι ακομα νεα στην Ελλάδα φαινεται να διαδιδεται (κατι παρομοιο γινεται και στον Πλαταμωνα) κι ελπιζω να γινει θεσμος για την καλλιτεχνικη παραγωγη της χωρας. Περιμενω με αγωνια τα έργα!

1 σχόλιο:

mafaldaQ είπε...

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον αλλά και λιγάκι αγχωτικό. Εγώ θα δυσκολευόμουν να λειτουργήσω με πολύ κόσμο αλλά κυρίως με συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο αν και νομίζω ότι θα το δοκίμαζα χαλαρά!

Πάντως έχω και εγώ αγωνία για τα έργα :)!