17.8.08

Φωτογραφικες Συναντησεις Κυθηρων

Οι ΦΣΚ ή Φωτογραφικες Συναντησεις Κυθηρων ειναι ο μεγαλυτερος ισως θεσμος για την Φωτογραφία στην Ελλάδα μετα την Photobiennale της Θεσσαλονικης. Διοργανωνονται καθε χρονο στο νησι των Κυθηρων και περιλαμβάνουνε συνεδριο για την ελληνικη φωτογραφία με ομιλιες απο φωτογράφους και θεωρητικους της τέχνης, εκθέσεις φωτογραφίας απο μεγάλους ελληνες συνηθως φωτογράφους, βραβείο του καλυτερου φωτογραφικου βιβλίου που κυκλοφορησε την προηγουμενη χρονια και πολλες άλλες εκδηλώσεις. Η πιο ενδιαφέρουσα ισως όμως ειναι η Ημεριδα των Νεων Φωτογράφων και ο Διαγωνισμος για Νεους Φωτογράφους με τον τιτλο "Νεες Κατευθυνσεις": καθε χρονια, καλειται οποιος θελει να στειλει 20 φωτογραφιες σε ψηφιακη μορφή στην Κριτικη Επιτροπή των Συναντησεων και απο το συνολο των φωτογράφων επιλέγονται μερικοι οι οποιοι και εκθέτουνε τα έργα τους στα Κυθηρα όπου και βραβευεται η καλυτερη συμμετοχή με το βραβείο των ΦΣΚ και των εκδοσεων tetarto (η φωτο επανω ειναι της περσινης νικητριας - Ελενη Πανουλη - η οποια βγηκε παμψηφεί). Μαλιστα διοργανωνονται και πακέτα προσφορων για την μετάβαση και την διαμονη στο νησι με αρκετα γενναια εκπτωση για φοιτητες απ'οτι εχω ακουσει. Επίσης, φετος ειδα και κατι καινουργιο που δεν ξερω ποτε εμφανίστηκε: στην ιστοσελίδα εμφανιζονται και τα πρακτικα ομιλιών προηγούμενων χρόνων!
Ειναι πραγματικα μια σπουδαια διοργάνωση την οποία στηριζει εμπρακτα η Δημος Κυθηρων και αποδεικνυει τι μπορει να κανει η περιφέρεια οταν θέλει να στηριξει καποιες προσπάθειες.

5 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Είναι λίγο κρίμα που δεν μπορώ να πάω αλλά πραγματικά πολύ χρήσιμα τα πρακτικά! Ευχαριστούμε Στοχαστή για την ενημέρωση. Θα το παρακολουθήσω από απόσταση. Σνιφ!

ZlatkoGR είπε...

Καλή φάση αυτή, λέω!

frufruka είπε...

Γειά σου Στοχαστή. Ενημερωτικότατο! Δεν είχα ξανακούσει για τις ΦΣΚ. Το σκέφτομαι να πάω ... Βέβαια έριξα μια ματιά, αλλά δεν βρήκα πουθενά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα στείλω μήνυμα.

eL P είπε...

poli endiaferon to blog sas! hairomai idiaitera me ayti tin anakalipsi. kali sineheia!

bunnysuicides είπε...

eyxaristoume el panouli!