13.10.08

Ένα άδειο κουτί γεμάτο πολυτιμα πράγματα...



Καταλαβαίνω πως μπορεί να ακούγεται λίγο κουλός ή εστω οξύμωρος ο τίτλος αλλα ειναι ακριβής, πιστέψτε με. Ένας καλλιτέχνης, ο Franck de las Mercedes, έχει ξεκινησει μια προσπάθεια να στείλει όσα περισσότερα κουτιά μπορεί σε όλο τον κόσμο! Τα κουτιά, τα Priority Boxes, ειναι ζωγραφισμένα απο τον ίδιο, ενα προς ένα και στο χέρι, γι'αυτο και κάνουνε περίπου 8 εβδομάδες απο την ημερα που θα τα ζητησετε να έρθουνε. Ναι, μπορείτε να τα ζητήσετε και έρχονται τελείως δωρεάν όπου κι αν μένετε.


Αρκεί να πάτε εδώ, να δείτε λεπτομέρειες και φωτογραφιες και να ζητήσετε στο email που δίνει στην σελίδα ενα τέτοιο κουτί! Σε 8 εβδομάδες πανω κάτω, θα έρθει ένα ζωγραφισμένο κουτι-έργο τέχνης στο σπίτι σας! Καθε κουτί έχει άλλο αυτοκόλλητο επάνω του το οποίο λέει τι "περιέχει": ειρήνη, ηρεμία, αγάπη κλπ. Όταν έρθει το κουτί, το μόνο που έχετε να κάνετε ειναι να το βγάλετε μια φωτογραφία όπως εσεις θέλετε (μπορειτε να φαινεστε εσεις, η γιαγια σας, ο σκυλος σας, κανεις ή όλοι απ'ολους αυτους), αρκεί να φαίνεται καθαρά το κουτι και να στειλετε την φωτογραφια στο site του.


Επάνω ειναι ο χάρτης με τις χώρες στις οποίες έχει στείλει μεχρι τώρα. Εγω περίμενα ακριβως 8 εβδομάδες για το κουτί που βλέπετε κάτω στην φωτογραφία (και που έστειλα στην σελίδα του), ειναι ενα τετράγωνο κουτί των 15 περίπου εκατοστών και έκανε τον ταχυδρόμο να αναρωτιέται για πολλή ώρα τι μπορεί να είναι και την μανα μου να σκέφτεται δυσοίωνα που έχω μπλέξει. Δοκιμαστε το, ειναι πάνεμορφο και βοηθάτε εναν καλλιτέχνη έτσι! Α, ειναι και δωρεάν, τελειως λεμε!

9 σχόλια:

efou είπε...

τι τέλειο!! το σκέφτομαι να στείλω! Πάντως ο τύπος πρέπει να έχει και πολύ χρόνο και χρήμα για να φτιάχνει και να στέλνει τόόόσα κουτιά σ'όλον τον κόσμο (αν και αφού είναι άδεια δε θα κοστίζουν και πολύ!).

ZlatkoGR είπε...

Α, ναι... Διαβάζεις κι εσύ Soul, Στοχαστή; Έχω στείλει εδώ και 10 μέρες περίπου, οπότε μετράω ήδη αντίστροφα για το δικό μου κουτάκι...

mafaldaQ είπε...

Τι θα λέγατε να κάνετε ένα post ο καθένας με το κουτάκι του; Ωραίος πάντως!

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον!

zero2one είπε...

Όμορφη ιδέα!

Όσο για το χρόνο/χρήματά του, με λίγη καλή θέληση, όλα γίνονται.

StrangeEmily είπε...

ωραίο και πρωτότυπο project, σκέφτομαι να συμμετέχω. Ωραία και η ιδέα της Mafalda για τα ποστάκια που μπορούμε να κάνουμε!

bunnysuicides είπε...

έστειλα! μπράβο στοχαστή

a1pha είπε...

Υπάρχει και αντίστοιχο site με το project "Fill Priority Boxes" στο οποίο μπορούμε να στέλνουμε τη φωτογραφία με το κουτί που έχουμε, και αναλαμβάνουν να το γεμίσουν με ό,τι αναφέρεται στη συσκευασία. Δυστυχώς, η αναμονή (ανάλογα και με το περιεχόμενο) φτάνει συχνά τις δεκαετίες.

StrangeEmily είπε...

Γιούπι! Μόλις έλαβα το κουτί μου! Θα αναρτήσω φωτο asap.