6.10.08

Έκθεση "Πράσινα σπίτια"

Αν είχαμε όλοι μας από τρεις τέσσερεις γλάστρες στο λίγο χώρο που έχουμε διαθέσιμο στο μπαλκόνι μας, πόσο διαφορετική θα ήταν η πόλη μας, άραγε;

Αν ενδιαφέρεστε για σχετικές ιδέες, μπορείτε λοιπόν να περάσετε από τις 3 μέχρι τις 19 Οκτωβρίου από την πλατεία Κοτζιά στο κέντρο της Αθήνας στην Φθινοπωρινή Ανθοκομική Έκθεση που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Αθηναίων και ο Αγροτικός Ανθοκομικός Συνεταιρισμός Φυτωριούχων Αχαρνών Αττικής.


Ενδιαφέρον είναι ότι εκτός από τους παραγωγούς θα υπάρχουν και γεωπόνοι οι οποίοι θα δίνουν ιδέες και συμβουλές.

Ο γράφων αναλογίζεται ότι είναι επιτέλους καιρός για λίγο πράσινο στο μπαλκόνι του και σκέφτεται συν τοις άλλοις να συνδυάσει το εύοσμον μετά του φαγώσιμου (-: (δυόσμος ή/και μαιντανός, ας πούμε)

4 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Προτείνω και βασιλικό! Μπορεί να αντικαταστήσει το αλάτι με πολύ πιο φυσικό και αρωματικό τρόπο, σε κάποια φαγητά! Επιπλέον, το γνωστό "χούφτωμα" του φουντωτού βασιλικού, νομίζω ότι λειτουργεί ως αγχολυτικό! Τουλάχιστον σε εμένα :)

a1pha είπε...

Κατά πρώτον, συμφωνώ με τη mafalda για το «χούφτωμα» του βασιλικού (αν και εγώ νόμιζα πως ήταν «χάιδεμα»! - δεν υπάρχει ειδικός να μας διαφωτίσει;).
Κατά δεύτερον, είχα μείνει έκπληκτος τότε που είχα μάθει πως ο δυόσμος είναι σύνθετη λέξη.
Κατά τρίτον, έχω μια επιφύλαξη απέναντι στη φιλολογία περί πράσινων σπιτιών, γλαστρών κτλ, ανάλογα με το από ποιον προέρχεται. Αν μου το προτείνει πχ ο zero2one, θα πω με γεια του με χαρά του, πολύ καλή ιδέα, να γεμίσουμε όλα τα μπαλκόνια με πράσινο! Αν μου το προτείνει ένας φορέας (πχ ένα Δήμος Αθηναίων, λέμε τώρα), η πρώτη μου σκέψη είναι πως ο ίδιος ο φορέας προσπαθεί να αποφύγει την οποιαδήποτε ενέργειά του που θα είχε ουσιαστική επίδραση σε δημόσιο/κοινόχρηστο χώρο, μεταφέροντας (επιρρίπτοντας;) την ευθύνη στον ιδιωτικό χώρο (κάτι σαν «ξεχάστε το αλσάκι που λέγαμε, αφού μπορείτε να έχετε γλάστρες στο σπίτι σας»)· δεύτερη σκέψη δεν έχω, ακόμα.

zero2one είπε...

Σχετικά με το χούφτωμα ή χαίδεμα, περί ορέξεως... (-:

Όσο για τους φορείς, διακρίνω μια προκατάληψη; Δεν είναι παράλογο όμως, αν σκεφτούμε τον πρότερο ΜΗ έντιμο βίο των φορέων (-; Το θέμα είναι να καταλάβουν οι κύριοι ότι θέλουμε και πράσινα μπαλκόνια και αλσάκια και πολλά άλλα.

a1pha είπε...

Παρεμπιπτόντως: ο κύριος VerticalGarden © στο Γαλλικο Ινστιτούτο Αθηνών, 13/10/2008.