10.10.08

Κατά συνθήκη ψεύδη

Δε θα δοθεί παράταση στη συλλογή των δηλώσεων για το Κτηματολόγιο, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, κύριος Γιώργος Σουφλιάς.


Βγαίνουν όμως οι συμβολαιογράφοι και λένε: "Βρε κουμπάρε: Από τις 17 Ιουνίου που άρχισε η συλλογή μέχρι και σήμερα έχουν δηλωθεί μόνο το 50% περίπου των συνολικών δικαιωμάτων."

Αν θυμάστε την απλή μεθόδου των τριών, την οποία μάθαμε κάποτε στο δημοτικό, εξάλλου:

4 μήνες*    -> 50% των δικαιωμάτων
1/2 μήνας** -> x%  των δικαιωμάτων

* μέσα Ιουνίου - μέσα Οκτωβρίου
** μέσα Οκτωβρίου - τέλος Οκτωβρίου

Παρόλο που τα ποσά προφανώς δεν είναι ακριβώς ανάλογα, ούτε και οι ημερομηνίες απόλυτα ακριβείς, γνωρίζουμε ότι τα Κτηματολογικά γραφεία δουλεύουν σχεδόν φουλ. Πόσο πιο γρήγορα να πάνε;

Ε, δεν είναι δυνατόν, απλά δε μπορεί το x να είναι 50. Θα είναι κάπου στο 6.25 μας λέει η ρημάδα η αναλογία. Μπορεί να ζοριστούμε και να το κάνουμε 8, μπορεί να ξεσκιστούμε να το κάνουμε 10, αλλά 50 απλά δεν παίζει να γίνει.

Συμπέρασμα: Όλοι γνωρίζουμε ότι θα δοθεί παράταση. Και πρώτος-πρώτος ο υπουργός.

Απλά δε μπορείς να βγεις να πεις στον Έλληνα επίσημα αυτό το πράγμα, γιατί απλούστατα αυτό θα πυροδοτήσει τη γνωστή μας ελληνική αδράνεια. Και αντί να πάει η συλλογή μέχρι λίγο μετά τα Χριστούγεννα, ζήσε Μάη μου (θυμηθήτε με όμως του χρόνου την άνοιξη...)

Χώρια που η Κτηματολόγιο Α.Ε. περιμένει και κάτι επιδοτήσεις από Ευρωπαική Ένωση, τις οποίες ελπίζει να πάρει, αλλά πρέπει να έχουμε επιδείξει σχετικό έργο μέχρι κάποια χρονική στιγμή για να τις πάρει. (Ααα, σημειώστε ότι τις παλιότερες απλά τις έφαγε.)

Άρα κύριε υπουργέ μου, βγές στο μικρόφωνό σου, και κούνα την καλογυμνασμένη ξύλινη γλωσσούλα σου. Αυτή δεν είναι η δουλειά σου, άλλωστε; Και εσύ που τα παίρνεις για να την κάνεις, πες ότι καλά κάνεις. Εμείς που τα δίνουμε όμως;

1 σχόλιο:

mafaldaQ είπε...

Εγώ πάντως έσπευσα για να τελειώνω! Ελπίζω να τελειώνει γενικά το όλο θέμα! Βαρέθηκα να πληρώνω :(