7.10.08

Πώς συνδέονται οι πειρατές με την άνοδο της θερμοκρασίας και τα μακαρόνια με τη δημιουργία του κόσμου… ή αλλιώς ξεχάστε όσα ξέρατε!

Ο καθένας από εμάς έχει στο μυαλό του μια κοσμοθεωρία. Άλλος ενστερνίζεται την εξελικτική θεωρία του Δαρβίνου, άλλος τη θεολογική άποψη, και πολλοί καλοί αμερικάνοι χριστιανοί τη Θεωρία της Ευφυούς Δημιουργίας–κάτι σαν επιστημονικά τεκμηριωμένη χριστιανική κοσμολογία(!).

Αυτή η τελευταία θεωρία ώθησε ένα νεαρό φυσικό εν ονόματι Bobby Henderson να μιλήσει για την πραγματική ΑΛΗΘΕΙΑ, η οποία του αποκαλύφθηκε σε όραμα! Και ποια είναι αυτή; Μα φυσικά η σατυρική θρησκεία (ας μου επιτραπεί ο όρος) του Flying Spaghetti Monster! Και οι πιστοί της; Μα φυσικά οι Pastafarians! Σύμφωνα, λοιπόν, με την πρωτοποριακή αυτή θρησκεία, ο κόσμος δημιουργήθηκε από ένα αόρατο ιπτάμενο μακαρονοτέρας, μετά από ένα γερό μεθύσι με μπύρα, η οποία ρέει άφθονη από το Μεγάλο Ηφαίστειο του Παραδείσου. Ο Παράδεισος, εκτός από τα ηφαίστεια μπύρας, αποτελείται και από ένα εργοστάσιο που παράγει στρίπερς. Στην Κόλαση το τοπίο είναι παρόμοιο, αλλά από τα ηφαίστεια ρέει χαλασμένη μπύρα και οι στρίπερς έχουν αφροδίσια νοσήματα.

(Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Flying_spaghetti_monster)

Σύμφωνα με τις γραφές, οι Πειρατές είναι θεϊκά όντα και είναι οι πρώτοι και αυθεντικοί Pastafarians! Έτσι, το Τέρας επιθυμεί οι άνθρωποι να συμπεριφέρονται και να ντύνονται σαν Πειρατές. Μάλιστα, η άνοδος της θερμοκρασίας κατά τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί 'θεία δίκη' ή 'νέμεση' για το γεγονός ότι οι Πειρατές τείνουν να εκλείψουν από τον πλανήτη...και αν δεν το πιστεύετε, μια ματιά στο παρακάτω διάγραμμα θα σας πείσει-και δε νομίζω να μην εμπιστεύεστε τη στατιστική..!

(Πηγή: http://www.cafepress.com/venganza/)

Και για να μη νομίσετε ότι η πρωτοποριακή αυτή θρησκεία δεν έχει οπαδούς στην Ελλάδα, επισκεφτείτε την ιερή ιστοσελίδα της Ελληνορθόδοξου Εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος και προσκυνήστε τη θαυματουργή εικόνα Του!
Ρίξτε επίσης μια ματιά στην Εκκλησία του Μεγάλου Σουβλακίου-συνίσταται για πιο σκληροπυρηνικούς κρεατοφάγους, αλλά και στη σατυρική θρησκεία του Αόρατου Ροζ Μονόκερου (όχι του φίλου του Charlie-εκείνος δεν είναι αόρατος)-συνίσταται για τους πιο ρομαντικούς.

May his noodly appendage bless you...R-amen...

(Πάντως ένα είναι σίγουρο, αυτός ο τυπάς ο Bobby Henderson τα έπιασε τα λεφτά του!)

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aν εγώ δεν πιστεύω στην ιστορία στο Flying Spaghetti Monster, θα πρέπει οι οπαδοί του ή τέλος πάντων οι όποιοι υπεύθυνοι/ιερείς/μάρτυρες να μου αποδείξουν ότι η θεωρία τους υφίσταται.

Δε θα πρέπει εγώ να αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Αυτοί πρέπει να αποδείξουν έχουν δίκιο.

Αυτός η πλήρως ορθολογική σκέψη ισχύει για όλες τις θρησκείες κι αυτή είναι η μεγάλη πλάκα. Μέχρι λοιπόν να αποδειχτεί ότι κάποια θρησκεία έχει δίκιο κι εγώ είμαι με το Flying Spaghetti Monster.

efou είπε...

Σ'αυτό ακριβώς βασίστηκε ο Henderson, στο ότι όσες "αποδείξεις" έχουμε ότι υπάρχει ο Θεός, άλλες τόσες υπάρχουν για το flying monster, αλλά και θα μπορούσαν να υπάρξουν για το οτιδήποτε...Κι όπως λέει χαρακτηριστικά στη wikipedia για τον Αόρατο Ροζ Μνόκερο:
"The Invisible Pink Unicorn is commonly used to argue that supernatural beliefs are arbitrary by, for example, replacing the word God in any theistic statement with Invisible Pink Unicorn"

a1pha είπε...

Χαχαχαχαχαχα!!! Τρελό γέλιο!
Με όλο το +σεβασμό+ βεβαίως βεβαίως!

mafaldaQ είπε...

memo to me: Να θυμηθώ να μην πάρω ξανά μαζί μου σε διακοπές το "μωρό" και τα αξεσουάρ του... :)

bunnysuicides είπε...

πίστευε κ μη ερεύνα!
πολύ ωραίο ποστ!

Silver είπε...

Τέλειο. Αύτη η θρησκεία σου ανοίγει την όρεξη!

efou είπε...

@ silver μα γι'αυτό μου γυάλισε εμένα!!

Urfurslaag είπε...

+ευλόγησον+ αδερφέ

μην αμελήσετε να γίνετε μέλη της
Ελληνορθοδόξου εκκλησίας του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος
στο Φέισμπουκ

efou είπε...

εννοείται πως είμαστε υποστηρικτές της διαδικτυακής κοινότητας της Υψηλότητάς Του αδερφέ!

R-amen!