4.10.08

Βασίλης Κελαϊδής

ΑνδριάντεςXIII

Μια ευχάριστη έκπληξη ήταν η αναδρομική έκθεση του Bασίλη Κελαϊδή που επισκέφτηκα στην
Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.



ΑπειλήXI



ΑπειλήI

Ο Βασίλης Κελαϊδής γεννήθηκε στα Χανιά το 1938. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών μέχρι το 1960 και ψηφιδωτό μέχρι το 1962. Έχει συμμετάσχει σε 20 ατομικές εκθέσεις και σε αρκετές ομαδικές στα Χανιά, στην Αθήνα και στο Εξωτερικό.


ΣωματογραφίεςI & ΣωματογραφίεςVI


Η έκθεση χωρίζεται σε πέντε ενότητες με τίτλους Απειλή (δεκαετία ‘70), Πέτρινος κόσμος (δεκαετία ‘80), Σιωπηλός κόσμος (δεκαετία ‘90), Σωματογραφίες (τέλη δεκαετίας ‘90) και Ανδριάντες (σήμερα).

Δυστυχώς έργα από την τις αρχές της δεκαετίας του ’90 (Σιωπηλός κόσμος) δεν υπάρχουν σ’ αυτήν την έκθεση που αριθμεί 56 έργα.


ΣωματογραφίεςX


ΣωματογραφίεςXΙΙ

Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα η πορεία του καλλιτέχνη που εξελίσσετε ομαλά και χωρίς εκπλήξεις μέχρι και το 1990 (Σιωπηλός κόσμος) και που κάνει μια φοβερή στροφή μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90 (Σωματογραφίες και Ανδριάντες).

Δυνατά και συμπαγή όχι μόνο στην μορφή αλλά και σε αυτό που σου μεταφέρουν τα έργα τις πρώτης περιόδου και πιο ελεύθερα και
άυλα, της δεύτερης.


ΑνδριάντεςΧ


Ο ίδιος ο καλλιτέχνης κάνει μια πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα παρουσίαση της καλλιτεχνικής του πορείας ΕΔΩ





Ώρες επισκέψεως: Τρίτη – Σάββατο 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Κυριακή 10:00 – 14:00 Δευτέρα Κλειστά

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

very cool.

Ιάκωβος είπε...

ενδιαφέρον δείχνει!
οι σωματογραφίες μου άρεσαν

ωραίο μπλογκ,
καληνύχτες από Ελσίνκι,
Ιάκωβος

karry είπε...

Γειά σου Ιάκωβε... και 'μενα οι σωματογραφίες και οι αδριάντες μου άρεσαν περισσότερο, αλλά η αντίθεση τους με τα πρώτα του έργα είναι απίστευτη και πολύ ενδιαφέρουσα... σαν να μην είναι δικά του!

b.dukas είπε...

Αγαπημένος άνθρωπος ο Βασίλης Κελαϊδής, και αγαπημένος δάσκαλος! Οποιος είχε την τύχη να τον γνωρίσει ακάματο στην Μέση Εκπαίδευση.Πολυτέλεια στα παράξενα μεταδικτατορικά χρόνια, λίγο πριν την περιβόητη 'Αλλαγή'....Μορφή έμπνευσης και φωτεινή χαραμάδα στα μουντά σχολικά χρόνια...Του οφείλουμε πολλά όσοι ακολουθήσαμε τα 'περίεργα΄της τέχνης μονοπάτια....
Τεράστια η εξέλιξη του έργου του...Πόσο χαίρομαι να τον συναντώ ξανά μέσα από τις σελίδες σας....
Βαρβάρα Δούκα
Σκηνοθέτις