20.11.08

Magnificent Revolutionary Bicycle Cinema sto 49o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Χτες βγαίνοντας από μία βαρετή ταινία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πέσαμε πάνω στα μέλη του Bike Respect, που έκαναν ποδήλατο χωρίς να κουνιούνται απ'τη θέση τους, παρακολουθώντας ταυτόχρονα την προβολή μιας ταινίας!
 
(πηγή: http://cyclecinema.wordpress.com)

Τα παιδιά που ήταν εκεί προσέγγιζαν όποιον πλησίαζε το χώρο και τον παρότρυναν να κάνει κι αυτός λίγο ποδήλατο-έστω και για 5 λεπτά-για να ξεκουράσει τους προηγούμενους. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία και έκανα κανά τεταρτάκι (τα έφτυσα λίγο για να πω την αλήθεια, ευτυχώς τότε τελείωνε και η ταινία και δε χρειάστηκε να με μαζεύουν με το κουταλάκι και να γίνω ρεζίλι :-Ρ).
Το Magnificent Revolutionary Bicycle Cinema μας έρχεται από το Cambridge της Αγγλίας και ζητά από το κοινό να «τρέξει» τα 8 «σταθερά» ποδήλατα τα οποία δημιουργούν ηλεκτρική ενέργεια αρκετή για να τεθεί σε λειτουργία μια μηχανή προβολής. Μα δεν είναι καταπληκτική ιδέα;;;

 
(πηγή: http://cyclecinema.wordpress.com/posts)

Φέτος στα πλαίσια των "πράσινων διαλόγων" που καθιερώνονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμπεριλήφθηκε και αυτή η όμορφη πρωτοβουλία με τη βοήθεια εθελοντών από την Αγγλία και το Magnificent Revolutionary Bicycle Cinema, αλλά και από τη δική μας Bike Respect. Έτσι, από τη Δευτέρα 17/11 μέχρι την Παρασκευή 23/11 και από τις 18.00 μέχρι τις 22.00, προβάλλονται ταινίες στον υπαίθριο χώρο δίπλα στο μουσείο φωτογραφίας. Αν ενδιαφέρεστε, λοιπόν, να συμβάλλετε σ'αυτή τη μικρή ενεργειακή επανάσταση και να ζήσετε αυτή τη διαφορετική εμπειρία, ακόμη προλαβαίνετε να το κάνετε!
Με αυτή την ευκαιρία σας προτείνω να ρίξετε και μια γενικότερη ματιά στις διάφορες ποδηλατοεκδηλώσεις-κυρίως ποδηλατοβόλτες-που οργανώνει η Bike Respect, όπως είναι οι "κρίσιμες μάζες" της Δευτέρας και της Τετάρτης στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που αποσκοπούν καταρχάς σε μια ασφαλή, ομαδική και χαρούμενη βόλτα και κατά δεύτερον στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και κυρίως των οδηγών αυτοκινήτων απέναντι στους ποδηλάτες, μιας και οι βόλτες γίνονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.


 
(πηγή: http://www.bikerespect.gr)

4 σχόλια:

bunnysuicides είπε...

ε δεν είπες οτί έκανες κ εσύ... που έβαλες κ την τσαντούλα στο τιμόνι...!

efou είπε...

α ναι συγγνώμη για την παράλειψη, έβαλα και την τσάντα μου στο τιμόνι :-Ρ

karry είπε...

Πολύ όμορφη ιδέα :)

mafaldaQ είπε...

Πέρασα σήμερα από το σημείο και λυπήθηκα πολύ ρε γμτ που δεν το πρόλαβα να το φωτογραφήσω! Για όλα φταίει ο Zlatko που με έτρεχε την Παρασκευή στον Αλέξανδρο :P