1.11.08

49ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

14-23 Νοεμβρίου 2008

Αρχικά να ευχηθώ, στο συν-admin ZlatkoGR, σε όλους τους authors του Biographix αλλά και σε όλους όσους/ες μας διαβάζουν (σας γράφουμε! Καθημερινά) καλό μήνα! Και τι μήνας! Ο πιο σινεφίλ μήνας του χρόνου, για τη Θεσσαλονίκη! Μπορεί το Φεστιβάλ, να κρατάει μόνο 10 μέρες, αλλά το σκεφτόμαστε, από την αρχή μέχρι το τέλος, του μήνα! Κάποιοι λίγο πιο καμένοι, από τον Οκτώβριο, ακόμα! Πριν αρχίσει, γιατί ενθουσιαζόμαστε και καταστρώνουμε προγράμματα, για να παρακολουθήσουμε, όσο το δυνατό, περισσότερες ταινίες και μετά γιατί, πάντα, θέλουμε κι άλλο!
Από το επίσημο site:
"To καθιερωμένο ραντεβού της μεγαλύτερης κινηματογραφικής διοργάνωσης της Ελλάδας με το κινηματογραφόφιλο κοινό πλησιάζει. Η αυλαία του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανοίγει στις 14 Νοεμβρίου 2008, μεταμορφώνοντας για δέκα ημέρες την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια νεανική κυψέλη ζωής και δημιουργικής συναναστροφής."



Και λίγα λέει! Το περιμένω με αγωνία, γιατί δέκα μέρες, θα μετακομίσω στο λιμάνι. Θα κοιτάω ανυπόμονα το ρολόι, για να σχολάσω και μετά θα τρέχω κατευθείαν εκεί. Θα τρώω στις προβλήτες, κρύα σάντουιτς και άλλα φαγώσιμα, στα κενά μεταξύ των ταινιών, θα έχω μονίμως ένα στραπατσαρισμένο χαρτάκι, γεμάτο σημειώσεις και σκέψεις και μουτζούρες και πολλά σκισμένα εισιτήρια. Θα μαθαίνω, τελευταία στιγμή, ότι σε κάποια άλλη αίθουσα, παίζει κάτι καλύτερο και θα τρέχω, να στηθώ στην ουρά, να περιμένω, να μπω τα πέντε τελευταία λεπτά, να κάτσω, στο σκαλοπατάκι. Θα λαγοκοιμάμαι, σε κάποιες λίγο πιο βαρετές ταινίες, γιατί θα έχει πάει και 1:00 το βράδυ και θα είμαι κομμάτια. Θα συναντάω, συνέχεια, γνωστές φάτσες και κάποιες θα γίνουν γνωστές, από τις τόσες φορές, που θα τις έχω συναντήσει. Θα συζητάμε συνέχεια για ταινίες, για σκηνοθέτες και για φωτογραφία. Όταν θα φτάσει η τελευταία Κυριακή, θα σέρνομαι από την κούραση αλλά την επόμενη μέρα το πρωί, θα έχω μια θλίψη απεριόριστη και θα πάω να πιω καφέ στο Ολύμπιον.

Φυσικά, όπως και το Bookcrossing, όσο περισσότερος κόσμος, τόσο το καλύτερο! Και θέλω να σας καλέσω όλους, να έρθετε έστω και σε μια ταινία! Να την παρακολουθήσετε και μετά να γράψετε κάτι για αυτήν εδώ! Κάτι σαν άτυπος διαγωνισμός! Και, όπως χαζολογάμε τα βραβεία κοινού και περιμένουμε με το κουπονάκι, στο τελείωμα τις ταινίας, για να την αξιολογήσουμε, ας κάνουμε μια ψηφοφορία, για το ποια ταινία από όλες όσες γράψαμε, μας άρεσε περισσότερο! Για όσους δεν μπορούν να μας έρθουν Θεσσαλονίκη, προτείνω μια προσεκτική μελέτη του προγράμματος και επιλογή μιας! Λογικά θα υπάρχει τρόπος να την κατεβάσετε! Αλλά μπορείτε και να πεταχτείτε για ένα ΣΚ!

Όπως καταλάβατε, χωρίς να θέλω να σας «πιέσω», θέλω να είστε όλοι εκεί! Θα είστε;

6 σχόλια:

ZlatkoGR είπε...

Ε, πλάκα με κάνεις ρε φιλενάδα; Θα είμαστε!

Silver είπε...

Θα είμαστε. Δυο χρόνια δούλευα εκεί, δεν μπορούσα να παρακολουθήσω όσα ήθελα. Τώρα είμαι Χαλκιδική... μια από τα ίδια... Θα είμαι πάντως όσο περισσότερο μπορέσω. Αννούλα μου άνοιξες την όρεξη... :)

mmjrules είπε...

Περιμένω το πρόγραμμα!

robin είπε...

βεβαίως και θα είμαστε :-)
ακούσαμε δε πως φέτος θα έχει αφιέρωμα μεταξύ άλλων στο ρουμανικό κινηματογράφο , στον Τακέσι Κιτάνο , στον Ουσμάν σέμπεν από την αφρική ,στους βέλγους αδελφούς Ντάρντεν καθώς και την νέα ταινία του Φατμίρ Κοτσι "στον καιρό του κομήτη "την πιο ακριβή ως τώρα κινηματογραφική παραγωγή της αλβανίας , καθώς και πολλα πολλα άλλα ...Τ αγαπημένο μου ρόφημα εκείνες τις μέρες είναι το σαλέπι αχνιστό και με μυρωδάτη κανέλλα ότι πρέπει για να τονωθεί κανείς και να συνεχίσει να βλέπει ταινίες και όχι μόνο καθώς υπάρχουν και οι εκθέσεις φωτογραφίες που πλαισιώνουν το φεστιβάλ ,τα masterclasses κλπ ανυπομονούμε :-)

mafaldaQ είπε...

Μπράβο παιδιά! Έτσι, θέλω να βλέπω ενθουσιασμό και φυλάξτε δυνάμεις! Έρχεται δύσκολο 10ήμερο! Αλλά αξίζει κάθε λεπτό του!

efou είπε...

από ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ άλλο τίποτα!! άντε πλησιάζουν οι μέρες! :-))