28.7.08

Τι να κάνει άραγε το Google?

Το Google σήμερα είναι συνώνυμο της αναζήτησης, μιας και το 62% των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το ίντερνετ, διεξάγουν τις αναζητήσεις τους μέσω αυτού.

Όμως σε όλες τις αυτοκρατορίες έρχεται κάποτε η επανάσταση: 3 πρώην μηχανικοί της Microsoft, ένας από τους οποίους είχε γίνει γνωστός την προηγούμενη δεκαετία για τη δημιουργία της μηχανής αναζήτησης Altavista, ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας μηχανής αναζήτησης, της Cuil.

Και η απάντηση της Google? Σιγά μην κλάσει, σιγά μη φοβηθεί!

Εξάλλου η πρωτοπορία και η τόλμη της είναι που την έφεραν εκεί που είναι σήμερα. Γι'αυτό και προχωράει παρακάτω, επεκτείνοντας το οπλοστάσιό της.

Το νέο όπλο της ονομάζεται Knol (μονάδα μέτρησης της γνώσης -knowledge- όπως λέει η ίδια) και πρόκειται για μια ενυπόγραφη εκδοχή της Wikipedia.

Η εταιρεία θέλει να είναι το πρώτο αποτέλεσμα που θα βλέπουν οι χρήστες στις αναζητήσεις τους. Η κριτική έχει ήδη αρχίσει, ειδικά όσον αφορά την ποιότητα των αποτελεσμάτων και την αμεροληψία τους.

Το μέλλον θα δείξει αν το Google θα συνεχίσει να ελέγχει όλα μας τα διαδικτυακά δεδομένα ή αν η επανάσταση είναι προ των (διαδικτυακών) πυλών

2 σχόλια:

bunnysuicides είπε...

paidia teleia! porw8hka, poly gamatoi 8a eimaste!gia eynohtous logous de mporw na anarthsw jati twra, apo vdomada omws. ante kaloriziko k mpravo mafalda gia thn idea!

mafaldaQ είπε...

Κούνελε μπήκες; Απίστευτο! Άντε να σε δούμε και εσένα! Και από κοντά και από εδώ!

mmjrules καλωσόρισες! Σιγά-σιγά και ο ένας μετά τον άλλον, γράφετε κάτι και παίρνει μορφή!

Αν και σε πρόλαβε η Γεωργία στο προσωπικό της blog, ωραία επιλογή θέματος! Περιμένω και άλλα, πολλά-πολλά!