25.7.08

Τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο;

Αν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δεν τύχει να πάτε για ένα δροσερό μπάνιο και μείνετε στη Θεσσαλονίκη, έχω προτάσεις, για να είστε δημιουργικοί!

Out of Hand International Festival
School of Visual Arts (SVA), New York City, in partnership with Giraldi Media, announces the first annual Out of Hand International Festival, a showcase for innovative digital content created by students and intended for playback on mobile phones and other wireless or handheld devices. The festival invites aspiring artists, designers, filmmakers and creative thinkers worldwide to enter original work into competition using the online submission form by December 31, 2008. A public showing and awards presentation, awarding cash and other prizes to the top submissions, will take place in New York City in March, 2009. Details to come.

Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και με έβαλε σε σκέψεις, μια που γενικά με τα κινητά, δεν τα πάω πολύ καλά! Αλλά το συζητάμε αν ψήνεστε!

Πηγή: Το βρήκα τυχαία. Ψάχνοντας…

1η Διεθνής Μπιενάλε Λογοτύπου 2008 Banska Bystrica
Σλοβακία, 11 Νοεμβρίου 2008 - 23 Δεκεμβρίου

Ο στόχος της "1ης Διεθνούς Μπιενάλε Λογοτύπου 2008" είναι να προωθήσει τα καλύτερα του Σλοβακικού graphic design στο ευρύτερο κοινό, να συγκρίνει το Σλοβακικό επίπεδο δημιουργίας με σχεδιαστές από γειτονικές ή πιο μακρινές χώρες και να συμπληρώσει το κενό της γραφίστικης απεικόνισής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σχεδιαστές από όλες τις χώρες του κόσμου. Κάθε συμμετοχή κοστίζει 70ευρώ (35ευρώ για σπουδαστές). Το κόστος καλύπτει τα έξοδα τις έκθεσης εκτύπωσης της κάθε συμμετοχής. Μπορείτε να στείλετε μέχρι 5 συμμετοχές. Ημερομηνία Υποβολής εργασιών: 30 Σεπτεμβρίου 2008, τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2008.

Και για να ανοίξει λιγάκι η όρεξη, προτείνω μια επίσκεψη στον
Francesco Mugnai και μια ακόμα συλλογή! Αυτή τη φορά "The 50 coolest logos you’ll see this year" καθώς και στο logoorange, για το "10 trends that will define logo design in 2008".

Πηγή: Το βρήκα στην Ένωση Γραφιστών Ελλάδος

Διεθνής διαγωνισμός Green Earth
Μετά από την επιτυχία του περσινού διαγωνισμού. loveyourearth, το designboom και η Ένωση Σχεδιαστών Ιαπωνίας (DA Design Association Japan) συνδιοργανώνουν με το TOBU DEPARTMEN TSTORΕ, τον διεθνή διαγωνισμό GreenEarth.

Η αίτηση συμμετοχής είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες του κόσμου και αφορά επαγγελματίες, σπουδαστές και φίλους του design. Το μόνο που απαιτείται, είναι μία δωρεάν εγγραφή.

Για τον διαγωνισμό GreenEarth (Πράσινη Γη) καλείστε να στείλετε έργα για μια ή και για τις δύο παρακάτω κατηγορίες:
Green (Πράσινο): Δημιουργήστε ένα έργο που εικονοποιεί την προστασία του περιβάλλοντος και το πως οι άνθρωποι και η φύση μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα πιο "πράσινο" κόσμο.
Earth (Γη, Πλανήτης): Δώστε τα Χριστούγεννα το μήνυμα για έναν πιο πράσινο κόσμο. Δημιουργήστε ένα έργο που θα κάνει τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων μια περίοδο για σκέψη για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι στην επιβίωση του πλανήτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Χριστουγεννιάτικα σύμβολα όπως ταράνδους, δέντρα κ.λπ.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από τις 17 Ιουνίου μέχρι και τις 26 Αυγούστου 2008 και για να σας δελεάσω… υπάρχουν και χρηματικά βραβεία. Μπορείτε να στείλετε το πολύ 3 έργα. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως υπάρχει ένας μέγιστος αριθμός εγγραφών και οι αιτήσεις εγγραφών μπορεί να διακοπούν πριν την καταληκτική ημερομηνία.

Πηγή: Το βρήκα στην
Ένωση Γραφιστών Ελλάδος

Young Illustrators Awards 2008
Ζυρίχη, 03-19 Οκτωβρίου 2008

Η Illustrative
είναι μία πλατφόρμα με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σύγχρονη εικονογράφηση και γραφιστική. Με περισσότερα των 400 έργων και περισσότερους από 60 καλλιέχνες, η έκθεση εστιάζει στη σύγχρονη γραφική τέχνη. Η Illustrative περιλαμβάνει πέρα από το συνέδριο, προβολές ταινιών, event, μια αποκλειστική έκθεση και μία γενική θεώρηση πάνω στη δουλειά 25 διεθνών καλλιτεχνών, οι οποίοι δεν παρουσιάζουν μόνο την ποιότητα σύγχρονων γραφικών τεχνών, αλλά επιπρόσθετα οπτικά εφέ, που προέρχονται από την γραφιστική, την τέχνη του βιβλίου, του κόμικ, της εννοιολογικής τέχνης ή της κινούμενης εικόνας «επεκτείνοντας» το πεδίο της τέχνης.

Το διεθνές «Βραβείο Νέων Εικονογράφων» είναι μία ετήσια διοργάνωση, η οποία βραβεύει τις καλύτερες ανεξάρτητες δουλειές διεθνώς στον τομέα της εικονογράφησης, γραφιστικής, εικονογραφημένης κινο;υμενης εικόνας (animation) και βιβλίου (book art), στα πλαίσια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ της
Illustrative. Απαιτούνται μέχρι οκτώ ανεξάρτητες δουλειές, που υποδηλώνουν ένα «χαρακτήρα εικονογράφησης» πράγμα το οποίο σημαίνει κατά μία έννοια δουλειές στο ευρύτερο πεδίο της γραφιστικής ή της ζωγραφικής.

Αυτό συμπεριλαμβάνει: ζωγραφική, σχέδιο, ψηφιακά έργα, γραφιστική και κινούμενη εικόνα, αντικείμενα με τη μορφή εντύπου ή βιβλίου και τέλος εγκαταστάσεις με αναφορές στη γραφιστική. Τόσο αναλογικές όσο και ψηφιακές δουλειές είναι ευπρόσδεκτες. Ουσιαστική για την κρίση της διεθνούς κριτικής επιτροπής είναι η καλλιτεχνική ποιότητα ενός έργου και η αυθεντικότητα.

Οι είκοσι νικητές, θα προβληθούν σε ένα ξεχωριστό τμήμα της προσεχούς έκθεσης
Illustrative καθώς επίσης θα ενσωματωθούν στην επιλογή καλλιτεχνών της Illustrative.

Το πρώτο «έπαθλο» στη φετεινή
Illustrative που θα γίνει στη Ζυρίχη, δίνει την δυνατότητα στους υποψηφίους να δημιουργήσουν το νέο συλλεκτικό ρολόι της Swatch και να προβληθούν μέσα από τη διεθνή της καμπάνια. Στα υπόλοιπα έπαθλα ανήκουν τόσο τα βραβεία όσο και η πιθανότητα έκθεσης προσωπικής δουλειάς, επαφές με γραφεία και δημοσιεύσεις σε περιοδικά.

Αν σας έψησα και χαρήκατε με την ιδέα ότι μπορεί να έχετε δικό σας ρολόι… βιαστείτε λιγάκι. Υπάρχει κόστος συμμετοχής 30 ευρώ, το οποίο πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 15/8/2008. Μετά μπορείτε να φτιάξετε ότι θέλετε με περισσότερη άνεση χρόνου, αφού η ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι 31/8/2008.

Πηγή: Το βρήκα στην
Ένωση Γραφιστών Ελλάδος

Το Athens Photo Festival που η διοργάνωσή του προγραμματίζεται για το φθινόπωρο του 2008 συνιστά φυσική συνέχεια του εικοσαετούς Διεθνούς Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα, που αποτέλεσε τον πρωτεύοντα και παλαιότερο ελληνικό θεσμό μαζικών εκδηλώσεων αφιερωμένο στην τέχνη της φωτογραφίας.

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση «Νέοι Ελληνες Φωτογράφοι»
Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας προκηρύσσει την 17η Πανελλήνια Έκθεση Φωτογραφίας «Nέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2008» και απευθύνει πρόσκληση σε νέους Έλληνες δημιουργούς που επιθυμούν να λάβουν μέρος να υποβάλλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση.H έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την νέα της μορφή και πορεία τον Νοέμβριο του 2008, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 08 / 15ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας.

Ο θεσμός της έκθεσης Νέοι Έληνες Φωτογράφοι, που γεννήθηκε και μεγάλωσε πλάι στον Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας στην Αθήνα εισέρχεται δυναμικά στην τρίτη δεκαετία παρουσίας του στα καλλιτεχικά δρώμενα της χώρας. Στόχος της διοργάνωσης είναι να διευκολύνει την πρόσβαση νέων φωτογράφων στην καλλιτεχνική σκηνή, την ανάδειξη του έργου τους και να έρθουν σε επαφή με το ευρύ κοινό. Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι 2008 διεξάγεται με την υποστήριξη της Γ.Γ. Νέας Γενίας. Την ευθύνη της διοργάνωσης φέρει το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση αυτή έχουν όλοι οι νέοι φωτογράφοι, ερασιτέχνες, επαγγελματίες και σπουδαστές σχολών από 18 έως 30 ετών, (που έχουν γεννηθεί μετά τις 1/1/1978) και έχουν την ελληνική ιθαγένεια ή είναι ελληνικής καταγωγής. Tο θέμα είναι ελεύθερο, αρκεί οι εικόνες που θα υποβληθούν να παρουσιάζουν το σύνολο ή μέρος μιας φωτογραφικής εργασίας και να έχουν ομοιογένεια στο περιεχόμενο και το ύφος. Tελευταία ημερομηνία αποστολής της αίτησης συμμετοχής και του φωτογραφικού υλικού oρίζεται η 7 Σεπτεμβρίου 2008. Μελετήστε προσεκτικά την προκύρηξη και εδώ είμαστε!
Πηγή: Το βρήκα στο eartists.gr και αν σας άνοιξα γενικά την όρεξη... θα βρείτε και άλλους διαγωνισμούς!
Δημιουργικό και δροσερό Σαββατοκύριακο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: