28.7.08

Ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού ΘεσσαλονίκηςΜετά την ψηφιοποίηση του αρχείου της ΕΡΤ που ανήκει στο λαό, ήρθε η ώρα να γίνει κάτι αντίστοιχο με πολιτιστικό υλικό της Θεσσαλονίκης. Φυσικά υπάρχει από πίσω ένα ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης αλλά το σημαντικό είναι ότι μπορούμε μέσω Ίντερνετ πλέον να θαυμάσουμε κάποιους πίνακες, και αφίσες εκθέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης όπως και άλλα καλούδια(εφημερίδες, καρτ-ποσταλ) του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
Προσωπικά με ενθουσιάζουν τα καρτ-ποστάλ που δείχνουν πως ήταν κάποτε το λιμάνι. Αξίζει μία βόλτα από την ιστοσελίδα (και μην σας κακοφανεί που περιαυτολογούν λιγάκι)


Υ.Σ. Θέλω και γω πολύ να ευχαριστήσω την Mafalda που μας εμπιστεύεται το «παιδί» της. Ελπίζω να φανώ αντάξια της πρόσκλησης σου.

4 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Καλή αρχή Γεωργία! Ως έμπειρη blogger, δεν σε φοβάμαι! Είμαι σίγουρη, για όλα τα posts!

Πολύ ωραία ανακάλυψη! Αντε και σε περισσότερες!

efou είπε...

Καλή αρχή κι από μένα Γεωργία!
Όπως φαίνεται το ελληνικό δημόσιο εκσυγχρονίζεται σιγά σιγά! Όμορφη πάντως η σελίδα τους!

mmjrules είπε...

Όπως μου είπαν και μένα, δεν είναι και τόσο καλή η δουλειά γιατί το περιεχόμενο δεν είναι αναζητήσιμο.

Αν θέλετε δηλαδή να βρείτε κάτι εκεί μέσα, ο μόνος τρόπος είναι να κάτσετε να τα ψάξετε όλα.

Το κύριο κέρδος της ψηφιοποίησης είναι η εύκολία στην καταλογογράφηση και η ευκολία στην αναζήτηση. Αν τα αφαιρέσεις αυτά, δεν έχει παρά ένα μάτσο ψηφιακές φωτογραφίες.

Οι περισσότεροι από εμάς θα επισκεφτούν αυτό το site μια φορά και θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά αρχεία. Οι άνθρωποι που θα πρέπει να δουλέψουν με αυτά, χρειάζονται και εργαλεία για να το καταφέρουν.

Ένα βήμα μπρός, δύο πίσω...

ZlatkoGR είπε...

Τα λέει κι ο ANemos εδώ για το search και για άλλα.

Αλλά έστω, τι να πω. Άλλωστε υπάρχουν σίγουρα θησαυροί εκεί μέσα...