27.7.08

Be careful: PowerPoint is evil!!!

AP/Wide World Photos


Κάθε φορά που ανοίγω ένα powerpoint μου έρχεται στο μυαλό το παραπάνω άρθρο που είχα πετύχει όταν έψαχνα για templates για μία παρουσίαση. Υποβάλω την ταπεινή μου συγγνώμη κύριε καθηγητά αλλά μου φαίνεται πως αυτά που γράφετε είναι bull.... (μαντέψτε, όχι bullets)!
Εντάξει, θα συμφωνήσω ότι πολλοί το παρακάνουν με το powerpoint θέλοντας να εντυπωσιάσουν και χάνουν το ουσιαστικό νόημα της παρουσίασης, αλλά από'κει και πέρα ας μη γινόμαστε υπερβολικοί. Θα πω ενδεικτικά ότι δεν μπορείτε να λέτε κύριε καθηγητά Στατιστικής ότι τα γραφήματα είναι άχρηστη ανακάλυψη του powerpoint, καθώς αυτά αποτελούν μέρος της επιστήμης της Στατιστικής και όχι καινοτομία της Microsoft!
Πάντως πολύ έχω γελάσει μ'αυτό το άρθρο, ελπίζω κι εσείς!

(Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την αγαπητή mafalda για την πρόσκλησή της στο blog! Η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι λίγο γιατί είναι η πρώτη φορά που γράφω σε blog και δεν ξέρω αν είναι και σχετικά αυτά που μου έρχονται στο μυαλό να γράψω, αλλά φαντάζομαι θα το ξεπεράσω! Καλώς σας βρήκα λοιπόν!)

4 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Καλώς ήρθες κορίτσι! Ναι αυτό σκεφτόμουν, όταν σας τα έγραφα και σας τα έλεγα! Ότι σας κάνει εντύπωση! Καλή αρχή λοιπόν και δεν χρειάζεται άγχος!

Ωραίο θέμα!

georgia είπε...

εγώ πάλι φέτος ήρθα πολύ σε επαφή με το powerpoint λόγω μεταπτυχιακου. Το προβλημα είναι ότι κάποιοι δεν εχουν καταλάβει το νόημα. έχω παρακολουθήσει "διαλέξεις" που ότι άκουγα το έβλεπα και γραπτώς. πολύ μα ΠΑΡΑ πολύ κουραστικό. θέλει λίγο να το παλέψεις.

efou είπε...

@ mafalda
Ευχαριστώ!!!

@georgia
Καλά αυτό που λες είναι κλασσικό πρόβλημα, εννοείται ότι αν είναι να βάζουμε στο pp όλο το κείμενο, δεν έχει κανένα νόημα, θα μπορούσαμε απλά να ανοίξουμε το word για να μην μπαίνουμε και σε κόπο! Αλλά αυτός ο τύπος δεν αναφέρεται σ'αυτό, ίσα ίσα θα προτιμούσε λέει να μην υπάρχουν bullets και γενικότερα είναι αντίθετος στη φιλοσοφία των pp παρουσιάσεων...τι να πει κανείς...

ZlatkoGR είπε...

Δεν είμαι μεγάλος fan του PowerPoint, αλλά ντάξει, αυτός είναι ολίγον τι παπάρας...

Καλή αρχή efou!