23.7.08

365 days @ flickr

Πριν από μερικούς μήνες, ο Δάσκαλος Μάνος είπε πως του αρέσει, κάθε μέρα να αφιερώνει τουλάχιστον μια ωρίτσα στο flickr. Μας εξήγησε, ότι για να «δώσεις» εικόνες, πρέπει να «πάρεις» εικόνες. Τις προσλαμβάνουσες, που λέει τακτικά, μια πολύ καλή φίλη, όταν με σέρνει, σε όλες τις αίθουσες, κάθε πιθανού μουσείου, στα κοινά μας ταξίδια. Αποφάσισα να το υιοθετήσω και εγώ, τώρα που άρχισα να βλέπω τη φωτογραφία από λίγο πιο κοντά. Έτσι άφησα κάποιες άλλες καθημερινές επισκέψεις, όπως στο Createmake, που μπορώ να χαθώ ώρες και το Design TAXI, που νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος, να χάσεις την αίσθηση του χρόνου. Είχα και πολύ καιρό να μπω στο Vimeo, αλλά με τον Reader, θα βρω ξανά τις συνήθειες μου.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ενθουσιάστηκα με το παρακάτω βίντεο! Ελπίζω να σας αρέσει.


Manchester Orchestra "I can barely breathe" from goclaygo on Vimeo.

Στο flickr λοιπόν, προκειμένου να μην χάνομαι, αφού τσεκάρω τα uploads των φίλων, πηγαίνω στο explore και μετά το
Interestingness. Και κοιτάω τις φωτογραφίες της ημέρας. Όσο αντέξω. Σε μια τέτοια αναζήτηση, ανακάλυψα τον Aaron Nace (blog)και την Rosie Hardy (myspace).
Αν χαθήκατε λιγάκι, καλύτερα να σας παραπέμψω λιγάκι εδώ, στην Oeil, που τους ανακάλυψε ήδη, πολύ πριν από εμένα. Εντάξει, πρέπει να παραδεχτώ, ότι δεν θα μπορούσα να τα έχω παρουσιάσει καλύτερα.
Είναι όντως ένα love story και εγώ δεν τα πάω καλά με αυτά. Αλλά το 365 days, με ενθουσίασε. Τόσο όσα κάνει ο καθένας μόνος, όσο και όσα κάνουν μαζί. Πρέπει να ομολογήσω ότι προτιμώ περισσότερο τις φωτογραφίες της Rosie αλλά ο τρόπος, που περιγράφει το εγχείρημα ο Aaron, είναι ότι πιο δημιουργικό άκουσα, εδώ και πολύ καιρό. Τον παραβάλω με copy-paste:
Be prepared to get really sick of seeing this face.
Average time spent to get photo as of now:
Planning 1-2hr
Setup 10min-1hr
Shooting 30min-1hrT
otal 2-4hr
Finding an extra 3 hours everyday might get tough, looks like someone is going to have to get more efficient. Or sleep less.
I am going to try and take a (semi)interesting photo for all of the 365, so if I skip a day it pretty much means I didn't find the time to do anything interesting, and didn't feel like posting total crap.

2 σχόλια:

Στοχαστης είπε...

Κολλησα ασχημα με τις φωτογραφιες και το προτζεκτ της Rosie, υπέροχη δουλεια αν και λιγο πιεστικο αυτο το "καθε μερα και μια φωτογραφια" νομιζω. Ωστοσο ψηνομαι να το δοκιμασω για λιγο καιρο...

mafaldaQ είπε...

Για να είμαι ειλικρινής, ένα τρελό άγχος το έφαγα και εγώ! Κάθε μέρα; Αλλά νομίζω ότι αν βρει κάποιος το κουράγιο να το ξεκινήσει, θα "γεννάει" εικόνες. Άντε άμα το πάρεις σοβαρά απόφαση, να με ενημερώσεις, να σε παρακολουθώ!