18.7.07

Η άνοιξη της δημιουργίας… Μέρος Ι

Είναι πολύ όμορφο και μοναδικό το συναίσθημα, να ξέρεις ότι κάθε εβδομάδα, υπάρχει κάποιο γεγονός, άξιο λόγου, που θα σε φέρει πιο κοντά, στην μικρή και εσωστρεφή κοινότητα των γραφιστών.

ΕΒΓΕ

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο νιώσαμε πολύ περήφανοι, που τα ΕΒΓΕ – Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, έγιναν στη Θεσσαλονίκη και για ακόμα μια φορά, πήραμε το Μέγα ΕΒΓΕ. Πήραμε; Όλοι μαζί; Όχι φυσικά. Το πήρε το λαμπερό δίδυμο της βραδιάς, οι DesignersUnited.gr, που ανέβαιναν και ξανα ανέβαιναν τα σκαλάκια, έπαιρναν το βραβείο ή/και τον έπαινο και κατέβαιναν ξανά κάτω στο κοινό…Θαυμάζω τα project τους και τον τρόπο προσέγγισης τους. Προσωπικά αγαπημένη, ήταν η προώθηση της έκθεσης του Κωνσταντίνου Β. Και ας μην την είδα να παίρνει ένα ΕΒΓΕ ή έστω ένα Εύγε!

Ήταν όμως λιγάκι μονότονα. Θέλαμε να δούμε και άλλα πρόσωπα να ανεβαίνουν τα σκαλάκια. Θέλαμε να δούμε και νέα πρόσωπα. Δημιουργούς άγνωστους, που τόλμησαν και ξεπέρασαν εαυτό και δυνατότητες, για να τους πούμε το δικό μας μπράβο! Θα θέλαμε να ξαναγίνει στη Θεσσαλονίκη… Μια φορά δεν είναι αρκετή!

Adobe CREATIVE SUITE 3 Roadshow 2007

Χαρήκαμε που παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του Adobe CS3! Συγκινηθήκαμε με το εναρκτήριο βίντεο της παρουσίασης του κ. Τσέβη, που μας θύμισε, πως ήταν η ζωή μας, χωρίς layers… Χαμογελάσαμε με το αντίστοιχο αποχαιρετιστήριο βίντεο…

Start spreading the news, Im leaving today

I want to be a part of it - new york, new york

These vagabond shoes, are longing to stray

Right through the very heart of it - new york, new york

Ήταν βέβαια και το Illustrator και το InDesign. Προσωπικά, κόντεψα να δακρύσω, όταν ο Λευτέρης Παλαιός, έδειξε την εισαγωγή εικόνων στο InDesign. Μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, να εγκαταλείψω το Quark!

Στο διάλειμμα παίξαμε σαν παιδιά με τα αξιολάτρευτα mac, που υπήρχαν σε πληθώρα, στον χώρο. Ονειρευτήκαμε περιβάλλοντα, με πρωταγωνιστική φιγούρα μια λεοπάρδαλη και πολλά άλλα άγρια και δυνατά ζώα!

Δεν ήμασταν πολύ! Τουλάχιστον όχι όσοι περίμενα. Αλλά ήταν και κάποιοι, που συνέχισαν το προηγούμενο βράδυ, στο πάρτι, στο Decadance και έτσι εξηγούνται κάποιες απώλειες… Ήταν όμως ένα υπέροχο σαββατοκύριακο. Και μόλις το πρώτο από τα πολλά που έπονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: