18.7.07

Η άνοιξη της δημιουργίας… Μέρος ΙΙ

Expolink

Αυτό το σαββατοκύριακο, θα επισκεφτούμε, την «Expolink». Μια νέα κλαδική έκθεση, που συγκεντρώνει 4 μικρότερες εκθέσεις, σχετικές με τον χώρο των εκτυπώσεων και των υλικών. Δεν θα ήταν πετυχημένο να την παραλληλίσω με την Graphica αλλά νομίζω ότι αξίζει το ίδιο, να την επισκεφτεί κάποιος.

Και μια και θα είμαστε μέσα στην HELEXPO και πολύ κοντά στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, είναι πραγματικά πολύ άδικο, να μην επισκεφτούμε, τις σημαντικές εκθέσεις, που διαθέτει.

Γεωμετρία εν Αναμονή

Aquarium Stories

Pacman kiss and the Snoop’s flying saucer

Photosynkyria ή Photobiennale

Πολλές συζητήσεις για το νέο όνομα του θεσμού και για τις όποιες αλλαγές. Και εμείς στην αναμονή, ίσως της σημαντικότερης έκθεσης φωτογραφίας, που έγινε στην πόλη μας. Και τελικά τα κατάφεραν… Ο André Kértesz στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, με την μεγάλη αναδρομική έκθεση «Καθρέφτης μιας ζωής». Ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους του 20ου αιώνα, παρουσιάζεται στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης από τις 28 Μαρτίου έως 20 Μαΐου 2007. Και φυσικά τρέξαμε ήδη να την δούμε αλλά μια φορά δεν είναι αρκετή.

Πριν καταλήξουμε στο λιμάνι, μια μικρή στάση, στο Artforum, για να δούμε την έκθεση «Χρόνος παλίμψηστος», που γίνεται στο πλαίσιο της 19ης Φωτογραφικής Συγκυρίας "Photobiennale Thessaloniki 2007"

Ακόμα μια φορά Ιθάκη…

Το βραδάκι θα μας βρει, σε κάποιο συμπαθητικό και μικρό καφέ, να κάνουμε brainstorming για την Ιθάκη. Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός και έχει θέμα «Παιχνίδι». Ευελπιστούμε ότι μετά από μια μέρα, με τόσες προσλαμβάνουσες, θα υπάρχει η προδιάθεση, να γεννηθούν μερικές καλές ιδέες…

Και αν όχι, το ξαναδοκιμάζουμε την Κυριακή πιο χαλαρά… Και πάλι μια φορά δεν είναι αρκετή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: