24.1.09

31ο Φεστιβάλ Δράμας στα ΧανιάΤο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα ήρθε και στα Χανιά.
Πέμπτη 22 και Παρασκευή 23 Ιανουαρίου οι βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους στο 31ο Φεστιβάλ Δράμας, τον περασμένο Σεπτέμβρη, προβλήθηκαν στον κινηματογράφο "Αττικόν" σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τα "Χανιώτικα νέα"Παρ’ ότι ήθελα να πάω και τις δύο μέρες τελικά κατάφερα να πάω μόνο την δεύτερη που προβλήθηκαν οι παρακάτω ταινίες:

"Nebraska"
2008 εγχ 35mm 20’ Σκην. - Σεν.: Κυριακίδης Αχιλλέας
Μου άρεσε πολύ το αινιγματικό τέλος του.. τελικώς αυτό το παιχνίδι του ζευγαριού τους βγήκε σε καλό ή όχι;


"Rosmarinus officinalis" ή "Δεντρολίβανος ο φαρμακευτής"

2008 εγχ 35mm 17’ Σκην.: Σιαδήμας Ανδρέας
Η ταινία είναι γυρισμένη σε μια περιοχή κοντά στο χωριό μου και μου άρεσε που είδα τον μικρό κόλπο στις Μένιες αλλά πραγματικά ήταν μια όμορφη ταινία με τον Πέτρο Φυσσούν να «φυσάει»

"Η συνάντηση"
2008 εγχ 35mm 14’ Σκην. - Σεν.: Γουδέλης Τάσος
Σε αυτήν την ταινία χειροκρότησα με το τέλος της. Συνήθως δεν έχω αντιδράσεις άμεσες γιατί χρειάζομαι λίγο χρόνο ωρίμανσης αυτού που μου δίνει μια ταινία αλλά είχα τόσο μπουχτίσει που έπρεπε να δείξω κάπως την χαρά μου που τέλειωσε!
Πολύ θα ήθελα την γνώμη όσων την είδαν.

"Partners"
2008 εγχ 35mm 19’ Σκην. - Σεν.: Μαρκαριάν Ιωσηφίνα
Κακός ήχος, ωραία πλάνα αλλά δεν με κέρδισε

"Χήρα στρατηγού"
2008 εγχ 35mm 20 Σκην. - Σεν.: Κανελλόπουλος Δημήτρης
Υπέροχη η Τζένη Ρουσσέα πραγματικά ρεσιτάλ ηθοποιίας…. η γυναίκα έπαιζε με κάθε μόριο του σώματός της. Νομίζω ότι η ερμηνεία επισκίασε την ίδια την ταινία.

"Οδομαχία"
2007 εγχ 35mm 13’ Σκην. - Σεν.: Κανάκης Χρήστος.
Μου άρεσε πολύ το χιούμορ με το οποίο παρουσίασε τον τρόπο ζωής της εποχής μας.

Άντε και του χρόνου.


Τις είδε κανείς από εσάς να μου πει γνώμες;
2 σχόλια:

mafaldaQ είπε...

Η προσωπική μου εμπειρία από μικρού μήκους είναι λίγο ακραία. Ή θα με ξετρελάνουν και θα τις βρω υπέροχες ή θα με τρελάνουν και θα θέλω να φύγω τρέχοντας από τον κινηματογράφο...

Για το Nebraska, μόλις είδα σενάριο/σκηνοθεσία Κυριακίδης και την ερώτηση σου, κατάλαβα ότι πρόκειται για ένα από τα διηγήματα που υπάρχουν στην συλλογή Τεχνητές αναπνοές του Κυριακίδη. Και εγώ με την ίδια απορία είχα μείνει :)...Θα ήθελα πάρα πολύ να το δω και σε ταινία!

Πάντως όλες φαίνονται αξιόλογες και lol για την αντίδραση στην συνάντηση! Το έχω κάνει και εγώ... Και φώναζα κιολας... Κι άλλο! Κι άλλο!

Θα τις σημειώσω για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα έχουμε τον Μάρτιο και θα ψάξω να δω μήπως δω καμία! Ευχαριστούμε Karry!

efou είπε...

α κι εγώ θα ήθελα να δω το Νεμπράσκα του Κυριακίδη, μου είχαν αρέσει πολύ τα διηγήματα εκείνα!