23.8.08

Manga: Comics από την Ιαπωνία

Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Katsushika Hokusai (1760-1849) για να περιγράψει τα σκίτσα με τις χαλαρές γραμμές που δημιουργούσε. Αν αυτός υπήρξε ο πρόδρομος του σύγχρονου manga, πατέρας του θεωρείται ο Osamu Tezuka (1928-1989), ο οποίος είναι αυτός που έθεσε τους βασικούς κανόνες όπου στηρίζονται οι mangaka (σχεδιαστές των manga) σήμερα.

Τα manga είναι τόσο διαφορετικά από τα Δυτικά comics που, πολλές φορές, ξενίζουν. Είναι ασπρόμαυρα, μεγέθους pocket, (τα αυθεντικά) διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω προς κάτω, αρχίζοντας από το "τέλος" του βιβλίου, όπως είναι η Ιαπωνική γραφή. Οι ήρωές τους πολλές φορές έχουν ανδρόγυνη μορφή, με πελώρια μάτια, στυλιζαρισμένα ρούχα και περίεργα χτενίσματα.

Όσοι όμως αγαπήσουν και αφοσιωθούν στο manga ανταμείβονται με καταπληκτικές ιστορίες, συγκλονιστικούς χαρακτήρες, πολλή δράση και απίστευτο γέλιο

ενώ η θεματολογία τους κυμαίνεται από αρχαίους μύθους μέχρι φουτουριστικά σενάρια και από το αθώα παιδικό ως το τρομαχτικά σκοτεινό.

Περισσότερα σε επόμενα posts! Dewa mata! (Τα λέμε!)

9 σχόλια:

georgia είπε...

yeah!!!!!! kali arxi re sy... na mas baleis kai apo afta ta ponira :P

mafaldaQ είπε...

Επίσημες πηγές, με ενημερώσαν ότι η Shiroi Taka ή όπως την είπε ο Zlatko σήμερα, σουτζούκ λουκούμ (δεν θυμόταν το ακριβές όνομα), θα συνεχίσει πάνω στα manga, ως σταθερό θέμα, σαν στήλη! Έχουμε πολλά να μάθουμε ακόμα!

Κορίτσι, καλή αρχή! Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα οι γνώσεις σου είναι πολύτιμες! Keep blogging!

mmjrules είπε...

Ωωω, τα manga μου αρέσουν κι εμένα πολύ αν και έχω πολύ λίγα. Έχω όμως ένα βιβλίο για να σχεδιάζεις manga γυναίκες, που έχει τα καλύτερα παραδείγματα που έχω δει σε αντίστοιχα βιβλία!

Καλή αρχή!^_^

Panigirtzou είπε...

Καλή αρχή Shiroi Taka! Πολύ ενδιαφέρον! Dewa mata!

bunnysuicides είπε...

καλή αρχή σουτζούκ λουκούμ, καλωσήρθες!

Silver είπε...

Καλή αρχή και από μενα. Περιμένουμε να μας διαφωτίσεις για τα manga. Μπορείς να μας βάλεις και τεστ να βρίσκουμε ποιοι είναι οι άντρες και ποιες οι γυναίκες!!!!

ZlatkoGR είπε...

Καλή αρχή και καλωσήρθες, αγαπητή Shiroi Taka. Περιμένω και τα επόμενα πάνω στο θέμα με απυπομονησία!

deadendmind είπε...

Καλή αρχήηηηη!!!
Ανυπομονώ για τη συνέχεια!

efou είπε...

Καλή αρχή Σιφού μας!