7.8.08

Πάμε στη Σύρο το Σεπτέμβριο;

Μην διαβάσω comment του τύπου «Φτάσε με το καλό πρώτα στη Χίο, γύρνα και μετά βλέπουμε» ή κάτι ανάλογο! Εγώ μπορεί να ταξιδεύω για Χίο, όταν θα δημοσιευτεί αυτό το post και άλλοι από τους γράφοντες να είναι Μυτιλήνη, αλλά «στη βράση κολλάει το σίδερο» και «ταξιδεύοντας ανοίγει η όρεξη» κ.λπ.

Λοιπόν ρίξτε μια ματιά στο γιατί μου ήρθε η Σύρος (όχι ότι δεν είναι ένα ωραιότατο νησί) και το κανονίζουμε!


Το φεστιβάλ αniμasyroς είναι διεθνές φεστιβάλ τέχνης της εμψύχωσης (animation) και διεξάγεται ετησίως στην Σύρο, την Πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία της εταιρείας αστικού πολιτισμού Πλατφόρμα και πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης. Έχει ως σκοπό του την προβολή ελληνικών και ξένων ταινιών animation, την εξοικείωση ενός ευρύτερου κοινού με το ποιοτικό animation και την αποκέντρωση της τέχνης και των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Kατά την διάρκεια των τριών ημερών του φεστιβάλ αniμasyroς θα προβληθούν πάνω από 100 ταινίες από 31 χώρες με μεγάλο θεματικό και αισθητικό εύρος και από ποικίλα είδη και σχολές.

Παράλληλα το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την ιστορία και τις τεχνικές του animation από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα.

Οι παρουσιάσεις και τα σεμινάρια γίνονται από ειδικούς συνεργάτες, καθηγητές κινουμένων σχεδίων και ειδικών εφέ, δημιουργούς animation καθώς και εκπροσώπους αντίστοιχων φεστιβάλ του εξωτερικού.

Το διεθνές φεστιβάλ animation αniμasyroς θα διεξαχθεί στην Ερμούπολη της Σύρου στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2008.

Εεεε; Τι λέτε; Πάμε; Πάμε; Πάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: